ISBN: 9789033129001

Prijs: EUR 23,90

Verschenen: april 2018

Uitvoering: paperback

Gesigneerd: ja

Aantal pagina's: 320

Uitgeverij: Den Hertog


Samenvatting:

Nederland wordt overspoeld door een golf van hersenvliesontsteking, hoofdpijn en oververmoeidheid. Dieren worden agressief en vallen mensen aan. Reinier Visser, analist bij de veiligheidsdienst, staat voor een raadsel. Dat raadsel wordt groter als op de Noordzee onverklaarbare dingen gebeuren en schepen zonder aantoonbare reden zinken. Als de problemen zich na enige tijd uitbreiden naar andere landen ontstaat er paniek. Reinier gaat met een team analisten achter de schermen op zoek naar de oorzaak en hij stuit op een uiterst gevoelige zaak met invloeden tot op het hoogste niveau. Zijn zus Rosalyn werkt als onderzoeker in het UMC en zij doet een uiterst gevoelige ontdekking waarmee ze Reinier helpt in zijn zoektocht naar de oorzaak. Rosalyn komt in ernstige problemen als ze in Amerika een onderzoeksstation bezoekt. Jasmijn Hoogendijk, vriendin van Reinier, doet als wetenschapper onderzoek op de Noordzee en zij stuit op de oorzaak van de problemen op zee. Een dreiging die werkelijkheid wordt en de kustlanden van West Europa in dodelijk gevaar brengt. Als de oorzaken van de problemen aan land en op zee samenkomen en escaleren is de paniek niet te overzien.

 

 

Dit boek stelt een uiterst actueel probleem aan de orde waar we allemaal dagelijks mee te maken hebben, maar waar weinig besef van is. We staan dag en nacht bloot aan iets waardoor de volksgezondheid wellicht ernstig in gevaar is. Er gaan steeds meer wetenschappelijke stemmen op om het gevaar te keren, maar tot op heden blijft de Nederlandse politiek doof, in tegenstelling tot veel andere landen. Dit boek baseert zich op veel feiten en wetenschappelijke onderzoeken welke verwerkt zijn in het verhaal. Middels een bronvermelding worden de feiten onderbouwd.

  


4. Paniek

U ontvangt een gesigneerd exemplaar. Vanaf 2 boeken gratis CD!

€ 23,90

  • Levertijd: 1-3 dagen1

Achtergrondinformatie over 'Paniek':

 

Laat deze toename van autisme in Amerika maar eens tot je doordringen. Een gigantische stijging! Wat zou de oorzaak zijn? Een wetenschappelijk onderzoek door de CDC (een zeer toonaangevend instituut!) in Amerika heeft de oorzaak blootgelegd, maar het onderzoek werd in de doofpot gestopt. Bij onderzoek binnen een bepaalde bevolkingsgroep werd een stijging gevonden van 600%. Ik heb het onderzoek verwerkt in mijn boek. Autisme is een steeds vaker voorkomende aandoening en de mogelijke oorzaak is misschien wel duidelijk, maar ook angstaanjagend. Lees het in mijn nieuwe roman 'Paniek'. 


ADHD is een steeds vaker voorkomende aandoening en begint een gevleugeld woord te worden voor iedereen die erg druk doet. Als we in de grafiek de toename van het aantal medicijnverstrekkingen bezien, kunnen we niet anders dan de conclusie trekken dat ADHD flink aan het toenemen is. Waar komt dat vandaan? Er is absoluut een trend uit te halen. Die trend is ook te koppelen aan veel andere aandoeningen. De oorzaak is waarschijnlijk terug te leiden naar twee zaken en beide zaken zijn controversieel, heet om aan te pakken en angstaanjagend. Lees de details in mijn nieuwe roman! Ik heb het verwerkt in mijn nieuwe roman 'Paniek'.  


Prostaatkanker laat in Amerika een forse stijging zien sinds begin jaren negentig. Wat is er gebeurd twintig jaar geleden waardoor het zo enorm kon stijgen? De zeer waarschijnlijke oorzaak is niet zo moeilijk te bedenken en wordt beschreven in mijn nieuwe roman 'Paniek'.

 

                    Toename van prostaatkanker in Amerika


Dit zijn rode bloedcellen, maar wat zijn die witte vlekken? Daar zijn de rode bloedcellen samengeklonterd. Die samenklontering overkomt ons allemaal zeer regelmatig. Gevolg: eerder moe, futloos, slechtere concentratie, eerder prikkelbaar. Ik beschrijf in mijn nieuwe roman 'Paniek' een uitgevoerde test hierover waar iedereen bang van zou worden. Rode bloedcellen verouderen in ongeveer 110 dagen. In de uitgevoerde test wilde een wetenschapper testen wat 'iets' (dat houd ik even geheim) deed met zijn bloed. Zijn rode bloedcellen waren na 17 minuten verouderd in plaats van de gebruikelijke 110 dagen. Gevolg: na de test had zijn bloed het beeld van een zware griep.  


Dit is een DNA-helix. Een DNA-helix kan breken en dat gebeurd heel vaak, maar meestal is het maar 1 breuk, dus aan 1 kant. DNA kan zichzelf herstellen door een kopie te maken van de andere kant van de helix. Het wordt veel beroerder als beide kanten breken. Dat noemen ze een dubbele DNA breuk. Dan kan de helix geen kopie maken en is de kans groot dat er celmutaties optreden. Dat kan het begin van kanker zijn. Dubbele DNA breuken zijn dus erg gevaarlijk. We worden als burgers helaas onderworpen aan een zeer waarschijnlijke veroorzaker van dubbele DNA breuken. In Amerika is kanker bij kinderen(!) doodsoorzaak nummer 1. Hoe kan dat? Kanker kwam vroeger bijna alleen bij ouderen voor. Lees de waarschijnlijke oorzaak in mijn nieuwe roman 'Paniek'. 


Wel eens gehoord van de bloed-hersenbarriere? Dat is een gigantisch belangrijke beschermlaag in ons hoofd om giftige stoffen uit onze hersenen te houden. Die beschermlaag moeten we dus vooral heel houden. Bij jongen kinderen is die barriere nog niet volgroeid en kinderen zijn daardoor erg kwetsbaar voor het ontwikkelen van problemen in de hersenen. Denk daarbij aan ADHD, autisme en allerlei randproblemen die andere gevolgen ontwikkelen op oudere leeftijd (bijvoorbeeld alzheimer). In onze huidige maatschappij worden onze kinderen helaas blootgesteld aan 'iets' (houd ik even voor me) waardoor giftige stoffen toegang krijgen tot de hersenen en daar niet meer uitkomen. Gevolg: forse toename van ADHD, autisme, alzheimer, concentratieproblemen en geheugenproblemen. Lees de details in mijn nieuwe roman 'Paniek'.


Deze grafiek toont de toename van huidkanker. Een enorme toename sinds begin jaren negentig. We weten allemaal dat teveel in de zon liggen niet goed is en zonnebanken staan ook al langere tijd op de zwarte lijst. Toch blijft het aantal gevallen angstaanjagend snel toenemen. Er is meer aan de hand dan teveel in de zon liggen. Kanker wordt veroorzaakt door onwenselijke celmutaties. Ik heb eerder al iets verteld over DNA breuken. Daar ligt de basis voor kanker. De basis voor DNA breuken heeft iedereen in huis en we leven allemaal in de gevarenzone van DNA breuken. Hoe? Lees het in mijn nieuwe roman 'Paniek'.


Wel eens van tinnitus gehoord? Dat is de naam voor oorsuizen. Steeds meer mensen hebben daar last van, waaronder ik zelf. De medische wereld heeft (nog) geen antwoord op tinnitus en er is geen medicijn voor. Toch is er een zeer waarschijnlijke oorzaak aan te wijzen waar de medische wereld nog niet aan wil omdat ze dan op glad ijs komen. Ik heb veel verhalen gelezen van mensen met tinnitus en de gemeenschappelijke deler keert steeds terug naar een bepaalde bron. Die bron komt aan de orde in mijn nieuwe roman 'Paniek'. Lees het en laat je verbazen! 


Alzheimer wordt door de medische wereld nog steeds als een mysterie gezien. Toch is het mysterie minder groot als je openstaat om out of the box te denken. Als je dat doet en je trekt verbanden dan vallen er veel puzzelstukjes op hun plaats. Lees mijn stukjes over ADHD, autisme, DNA breuken en bloed-hersenbarriere en dan heb je de link naar alzheimer. Ik heb het uitgewerkt in mijn nieuwe roman 'Paniek'.